Rondom verlies

Rondom verlies | Hella Hertogs

Hella Hertogs is inspirator van stichting Two Tone.
Het is een ideële stichting die projecten ontwikkelt op het gebied van kunst en cultuur.
Een van de disciplines is het geven van workshops.

Bijzondere projecten van Stichting Two Tone zijn de workshops die zij organiseert voor jongeren van wie een ouder, broer, zus of goede vriend of vriendin is overleden. Deze groep verdient bijzondere aandacht, omdat pubers toch al worstelen met vele nieuwe emoties en situaties. Als alle commotie rond het verlies van een dierbare voorbij is wordt het vaak akelig stil rond dit onderwerp. Jongeren zullen zelf niet gauw over hun verdriet praten en zij worden er ook door hun omgeving weinig over aangesproken. Stichting Two Tone brengt de lotgenoten bij elkaar, zodat zij ervaringen en gevoelens kunnen uitwisselen. 

De workshops worden gegeven door Hella Hertogs. Geïnspireerd door gedichten van Hella en anderen gaan zij zelf gedichten schrijven. Daarna verbeelden zij hun mooiste gedichten: tekenend en schilderend. De deelnemers aan de workshops raken zichzelf en elkaar in onverwacht ontroerende, helende gedichten en beelden.Ieder mens wil gezien en erkend worden. Ieder mens heeft inspiratie nodig. Zonder inspiratie is er geen levensvreugde, geen bezieling. Geen motivatie. Door creatief te zijn, wordt je innerlijk in beweging gebracht... Er zijn vele vormen om je uit te drukken, poëzie is er één van. Tegelijkertijd met het uiten van je gevoelens van pijn, verdriet, gemis voel je je levensenergie weer, je kracht, je vreugde.

Met hun creaties helpen de jongeren zichzelf en anderen om hun verlies een plek te geven en er zelfs iets constructiefs mee te doen! Iedereen heeft met verlies te maken, iedereen kent verdriet, gemis, pijn. Door dit in de workshops met elkaar te delen, staan de deelnemers hierin niet meer alleen.

Door het kiezen van een professionele vormgeving en het drukken van kaarten, affiches, boekjes en het uitgeven ervan, kun je meer mensen raken, inspireren.

Sinds de oprichting heeft Stichting Two Tone voor haar projecten vele subsidies mogen ontvangen. De laatste jaren komen daar regelmatig sponsors bij, die de projecten van harte ondersteunen. De workshops ‘Dichterbij dan je denkt’, voor jongeren die van zeer nabij met verlies te maken hebben krijgen bijzondere aandacht. Mocht u of uw bedrijf daar belangstelling voor hebben, dan kun u per e-mail of telefoon contact met ons opnemen.

Graag vertellen wij u meer over de activiteiten van Two Tone.

Zie: www.stichtingtwotone.nl

Hella Hertogs

Hazelaar 72A, 5664 VK Geldrop
Telefoon 06 30 73 39 36
Stuur een mailtje naar info@hellahertogs.nl
Neem even contact op via ons contactformulier

            

Over Hella Hertogs | ReferentiesKlankconcerten | Fotografie: Sterre Otten | Sitemap | Websitemakerij

© 2023 Hella Hertogs