Een project van Stichting Two Tone i.s.m. met Museum Kempenland.

foto requiem dichterbijOp zaterdag 7 november werd tijdens de Culturel nacht van Eindhoven, in Museum Kempenland, een uniek requiem opgevoerd. In dit requiem waren gedichten het hoofdmotief. Gemaakt door jongeren die een dierbare verloren hebben, vader, moeder, broer of zus. Zij maakten deze gedichten tijdens de speciale workshops “Dichterbij dan je denkt” van Stichting TwoTone, geïnspireerd door Hella Hertogs.

‘Verlies van een dierbare is een beladen thema’, legt Hella Hertogs uit, initiatiefneemster van de workshops en dit requiem. ‘Door mijn workshops die ik vanuit stichting Two Tone geef kunnen de kinderen en jongeren op creatieve wijze vorm geven aan dit immense verdriet. Maar door samen te zijn kunnen ze ook hun ervaringen en gevoelens delen en merken dat ze niet alleen staan hierin.’ De stap om een requiem te organiseren was snel gemaakt toen bleek dat veel jongeren het erg fijn vonden om op deze open wijze met de dood om te gaan.

‘Een aantal studenten van de conservatoria in Utrecht en Tilburg hebben toen een gedicht uitgekozen dat hun het meeste aansprak’, vertelt Kim Jansen, mede-organisator van dit project, ‘daar componeerden ze muziek bij en ze lieten deze prachtige composities elk uur live horen in het Kempenland museum.’ ‘En de gemaakte gedichten en schilderingen werden geprojecteerd tijdens deze museumnacht’, vult Hella haar aan. ‘En om de avond een extra speciaal tintje te geven hadden LaPat (www.lapat.nlen ik ook beide een gedicht gekozen en lieten onze muzikale vertolking horen die avond.’

Organisatie:Stichting Two Tone, Hella Hertogs, Pleuni Sloots, Sanne Peters, Kim Jansen.

Dit project zal na 7 november als reizende expositie te huur zijn. Uw ruimte wordt voor een bepaalde tijd ingericht met prachtige ingelijste posters  of werk op canvas. Bij de opening treden er een of meerdere artiesten op. 

Hella Hertogs

Hazelaar 72A, 5664 VK Geldrop
Telefoon 06 30 73 39 36
Stuur een mailtje naar info@hellahertogs.nl
Neem even contact op via ons contactformulier

            

Over Hella Hertogs | ReferentiesKlankconcerten | Fotografie: Sterre Otten | Sitemap | Websitemakerij

© 2023 Hella Hertogs