Thema: ‘Bewegen, bewoog, bewogen’.

29 maart 2007 

140 3VMBO leerlingen kregen een dag vol workshops; gedichten schrijven, vormgeven, schrijven van raps en liedteksten, fotografie, dans, modern, hiphop en breakdance, DJ-en, en theater onder leiding van  Hella Hertogs, Charlotte Driessen, Rob van Otterdijk, Andrea Beugger, Yada Hoek, Paul van Dal, Maud Rijken, Mark Stoelinga en Justus van Laake.

Er werd gewerkt aan een presentatie van de gedichten, door ze voor te dragen, te rappen, zingen, dansen en spelen.

‘s Avonds werd hun inzet meer dan eens bevestigd in het optreden.

Hun foto’s werden op een beamer vertoond, terwijl ze hun gekozen gedichten erbij voorlazen, zeer ontroerend en origineel. De rappers met eigen teksten konden rekenen op een enthousiast onthaal. Ook de optredens van de workshopdocenten en de mix van verschillende discplines viel in goede aarde bij de leerlingen. Er was een battle tussen de dansers en de rappers, en er was een moderne dans op een gedicht met klankpoëzie. De avond werd afgesloten met een optreden van Jiggy Djé, een rapper uit Amersfoort, die met zijn groep de avond swingend afsloot. Jiggy Djé wordt in de laatste uitgave van het Buma Stemrablad genoemd als een van de meest veelbelovende rappers.

24 april 2007

Presentatie van de gedichtenbundel  ‘Meer gedicht dan je dacht’ in de bibliotheek Geldrop. Het eerste exemplaar werd uitgereikt aan de Heer Patrick Swinkels, afdelingsdirecteur Verkoop van de Rabobank Geldrop-Heeze-Leende, en een van de sponsors van het project.

Tijdens deze presentatie traden er leerlingen op met een rap. En er was een presentatie van de foto’s met gedichten. Deze foto’s zijn ook op afficheformaat geprint.

Ook werd bekendgemaakt welke 8 gedichten en 8 collages gekozen waren om op ansichtkaart gedrukt te worden. Deze gedichten werden voorgelezen.

Op de bibliotheek was een expositie ingericht van de gedichten, ook op affiche-formaat. Het is een prachtig geheel geworden, met een zeer professionele kwaliteit.  Het was mooi om de verrassing te zien bij de ouders van deze jongeren, die niet konden geloven dat hun zoon/dochter tot zoiets in staat bleek te zijn.

Alle aanwezige leerlingen kregen hun gedicht op afficheformaat ( 30 stuks) en de leerlingen wier gedicht op ansichtkaart is verschenen ontvingen ieder 5 exemplaren van deze uitgave. Naast presentatie van het werk op de bibiotheek  was er ook een expositie op de Rabobank en op het Strabrecht College.

Een samenwerkingsproject van Stichting Tone, Strabrecht College en  Bibliotheek Geldrop. Dit project werd mede mogelijk gemaakt door Gemeente Geldrop-Mierlo, Rabobank Geldrop en Heeze Leende, Prins Bernhard Cultuurfonds.

Hella Hertogs

Hazelaar 72A, 5664 VK Geldrop
Telefoon 06 30 73 39 36
Stuur een mailtje naar info@hellahertogs.nl
Neem even contact op via ons contactformulier

            

Over Hella Hertogs | ReferentiesKlankconcerten | Fotografie: Sterre Otten | Sitemap | Websitemakerij

© 2023 Hella Hertogs